Imbas untuk muat turun aplikasi

Artikel

“Dia Ni Anak Terbiar” – Madammu Dedah Lalui Pengalaman Kena Hina Waktu Hidup Susah

today10 November 2022

Background

Usawahan terkenal, Eriyca Baiduri atau lebih dikenali sebagai Madammu tular di media sosial kerana berkongsi kisah perjalanan hidupnya ketika susah dahulu.

Madammu memberitahu tidak mudah untuk dia mencapai kejayaan sehingga berada di tahap yang sebegini dalam perniagaan.

Madammu mengatakan dia pernah dihina oleh orang kampung sehingga dikatakan tiada masa hadapan kerana hidupnya terlalu susah.

Menerusi video berdurasi 33 saat yang dikongsikan oleh @np.halina.nordin itu, Madamu berkongsi kisah masa lalunya yang boleh menjadi inspirasi kepada orang awam untuk berjaya seperti dirinya.

“Dulu kat kampung, orang sekeliling suka cakap yang Madammu ni anak terbiar!

“Hari ni awak semua tengok saya sangat bergaya tetapi kat kampung dulu, Madammu pakai baju kurung dengan seluar tracksuit je.

“Saya patut share dengan you all semua, sebab benda ni boleh jadikan inspirasi kepada sesiapa yang pernah lalui benda yang sama.

“Mungkin dia rasa dia tiada masa depan tapi mungkin dari story saya dia rasa, oh Madammu pun boleh berjaya, maksudnya dia pun boleh berjaya,” ucapnya.

Entri tersebut memaparkan Madammu yang sedang mengelap air mata sambil berkongsi kisah perjalanan hidupnya membuatkan warganet terharu dan terinspirasi.

Menjengah ke ruangan komen, wargamaya mengucapkan terima kasih kepada Madammu atas perkongsian kisah hidupnya yang menjadi pembakar semangat untuk mereka berjaya dan menzahirkan rasa simpati mereka terhadap Madammu.

“Thanks Madammu sebab sharing experience untuk bagi semangat kat kita semua. Allah tak uji kita di luar kemampuan. Semoga Allah selalu memberikan rezeki dan kesihatan,” tulis seorang warganet.

 

 

Written by: Salma