Imbas untuk muat turun aplikasi

diy

8 Results / Page 1 of 1

Sosial

Serabut Peti Ais Bersepah? Jom Beli 5 Barang Ini Untuk Realisasikan ‘Dream Fridge’ Anda

Semakin besar saiz peti ais, semakin banyak makanan yang kita nak simpan. Namun, bukan semua orang tahu menjaga peti ais dalam keadaan yang kemas dan tersusun.Pasti pening kepala nak mengemas peti ais jika terlampau banyak makanan yang ada di dalamnya. Macam mana nak pastikan semua makanan tersusun rapi dengan menggunakan budget yang rendah?Tak susah pun, kalau rajin dan pandai menyusun pasti anda akan puas hati melihat dream fridge yang anda inginkan.Jom […]

today25 March 2021

Sosial

Good Times DIY Pottery Studio Paradigm Mall

Studio ini membolehkan para pengunjung untuk membuat tembikar sendiri. Kemudian, tembikar tersebut boleh dibawa pulang sebagai cenderahati.Ala... tapi tak pandai buat tembikar? Tak perlu risau, anda akan dibimbing oleh pakar untuk hasilkan tembikar yang cantik dan kreatif!Perfect kalau ajak kawan atau partner datang sini untuk spend time. It's a beautiful experience!

today23 March 2021

Sosial

Nak Beli Barang Ala IKEA Tapi Malas Nak Keluar? Jom Follow 7 Local Seller Ini Di Shopee!

Terdapat beberapa konsep dalam menghias dan dekorasi rumah antaranya gaya moden kontemporari, hiasan ala nostalgik, minimalis atau pun lakukan sendiri (DIY).Tetapi semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 dilaksanakan, kebanyakan kedai perabot tutup dengan awal dan menyebabkan ramai tidak sempat untuk membeli-belah barangan rumah.Lebih-lebih lagi bagi mereka yang suka membeli perabot dan pelbagai alat kelengkapan rumah di IKEA, sudah pastinya ingin mencari peniaga lokal yang... Klik sini untuk baca artikel penuh. […]

today10 February 2021

Sosial

Lelaki Ini Habiskan Masa PKP 2.0 Untuk Make Over ‘Bathroom To The Next Level’. Cantik!

Tambahnya lagi, sebab utama dia make over bathroom berkenaan ialah kerana dinding bilik tidur bersebelahan bilik air dah start mengelupas dan seperti berkulat disebabkan ada air dah mula masuk ke dalam dinding. "Kalau nak upah orang settlekan agak mahal, jadi saya decide nak buat sendiri je. After research dekat internet ada dua option. "Sama ada tukar tiles atau cat, after deeper research mujurlah Nippon Paint ada option untuk cat tiles," katanya kepada […]

today30 January 2021

Sosial

“Tak Sampai RM40” – Lelaki Ini Kongsi Tips Buang Kesan Kuning Di Lampu Kereta. Senang Je!

Kesan kuning pada cermin lampu kereta adalah common problem yang sering berlaku kepada kita. Mesti sakit mata kan bila tengok lampu kereta nampak kusam dan lama? Lebih-lebih lagi jika kesan kuning itu hanya ada pada sebelah bahagian sahaja. Sabar je lah!Tahu tak, kini anda boleh selesaikan masalah tersebut dengan do it yourself (DIY) sahaja! Dengan hanya bermodalkan RM40, anda boleh hilangkan kesan kuning pada kereta sendiri di... Klik sini untuk baca artikel […]

today6 October 2020

Sosial

Cara Kilatkan Headlight Kereta Dengan Mudah Dan Murah

Kesan kuning pada cermin lampu kereta adalah common problem yang sering berlaku kepada kita. Mesti sakit mata kan bila tengok lampu kereta nampak kusam dan lama? Lebih-lebih lagi jika kesan kuning itu hanya ada pada sebelah bahagian sahaja. Sabar je lah!Tahu tak, kini anda boleh selesaikan masalah tersebut dengan do it yourself (DIY) sahaja! Dengan hanya bermodalkan RM40, anda boleh hilangkan kesan kuning pada kereta sendiri di rumah.

today6 October 2020