Imbas untuk muat turun aplikasi

Artikel

VIDEO] Aksi Selamba Maryam Durian Kimchi Teguk Budu Raih Perhatian – “Orang Kelate Pior Pun Tak Makan Macam Tu”

today13 February 2023

Background

Mendirikan rumah tangga bersama suami berasal dari Kelantan sejak beberapa tahun lalu, itu tidak bermakna Maryam You Narae tidak dapat menyesuaikan diri dengan kehidupan masyarakat di sana.

Bahkan, wanita berasal dari Korea Selatan ini tidak kekok untuk mencuba pelbagai menu makanan yang berasal dari Pantai Timur.

Menerusi perkongsian di TikTok, Maryam dilihat sempat menikmati makanan di sebuah restoran yang menyajikan masakan Melayu asli Pantai Timur termasuklah hidangan berupa budu dan ulam-ulaman.

Namun, apa yang menarik perhatian adalah, Maryam secara tiba-tiba terus mengangkat mangkuk berisi budu sebelum selamba menghirupnya.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen terkejut dan terhibur dengan sikap Maryam yang bersahaja meskipun ada yang mengatakan tindakannya itu mengalahkan anak jati negeri itu.

“Alah, jeng parok Kelantan original pun tak berani hirup macma tu.

“Allah ni kalau pakai sudu tak puas, tapi ni next level hirup terus dengan mangkuk-mangkuk.

“Makan budu serupa makan sup.

“Amu mek Kelatan pun kalah, tak pernah lagi aku hirup budu macam tu,” komen netizen.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telahpun meraih lebih 1 juta tontonan sejak ia dimuat naik pada Rabu.

 

Written by: Salma