Imbas untuk muat turun aplikasi

Artikel

[VIDEO] Azhar Sulaiman Dedah Kediaman Pernah Jadi Bekas Tempat Pemujaan Orang Asli… Seram!

today3 August 2023

Background

Pelakon, Azhar Sulaiman mendedahkan sebahagian kawasan kediamannya merupakan bekas tempat pemujaan Orang Asli.

Menerusi video berdurasi lebih 1 minit itu, Azhar berkata terdapat satu kawasan dalam rumahnya mempunyai batu besar granite yang tidak boleh dipecahkan.

Batu tersebut bukan sahaja wujud di kawasan dalam rumah, malah juga merebak terkeluar sehingga ke luar pintu rumah utamanya.

“Kalau orang datang rumah Behar (panggilan Azhar), mereka akan tanya ‘ini ruangan apa eh? Macam tempat store tapi nampak tinggi’

“Kat bawah tempat tu sebenarnya ada batu granite yang tak boleh dipecahkan. Susah gila nak pecah, batu tu memang tak nak pecah.

“Batu yang besar ni bukan setakat tak dapat dipecahkan, malah dia terkeluar sampai ke dinding luar rumah,” tuturnya.

Sementara itu, aktor drama rantaian Budak Tebing 3 ini juga berkata dia telah mencuba pelbagai cara namun tidak berhasil.

Susulan itu, Azhar berpendapat bahawa berkemungkinan pihak orang Asli sebelum ini tidak mahu tempat pemujaan mereka itu dimusnahkan.

“Pelbagai cara dah dicuba untuk pecahkan batu ini, tapi mungkin mereka (orang asli) tak membenarkan batu ini untuk dipecahkan.

“Batu ini sebahagian daripada tempat orang asli memuja dan sembahyang dulu. Jadi masa site visit, jumpa tempat ni tapi tak sangka pula ianya sebahagian daripada pintu utama rumah saya,” katanya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa seram terhadap pendedahan Azhar berhubung batu pelik di rumahnya itu.

Dalam video lain, Azhar menunjukkan batu granite lain yang berada di depan gate kawasan rumahnya.

Semasa artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 600,000 tontonan, 37,000 tanda suka dan lebih 400 komen.

Written by: Aqilah


Previous post