Imbas untuk muat turun aplikasi

Artikel

[VIDEO] Dolla Tak Terasa Hati Isu Tak Dikenali Ahli SMDX – “Perkara Tu Remeh, Jadi Jangan Gaduh”

today28 May 2024

Background

Penyanyi kumpulan wanita terkenal, Dolla tidak terkecil hati terhadap salah seorang anggota kumpulan wanita baharu, SMDX atau Sumandax iaitu Ella Thong dari Sabah yang mengakui tidak mengenali mereka dalam satu siaran langsung, baru-baru ini.

Mewakili Dolla, Sabronzo menganggap isu tersebut sesuatu perkara kecil dan tidak perlu dibesarkan, malah turut memberi semangat untuk terus mencipta lagu baharu demi mencapai peminat yang lebih ramai.

“Kami tahu mengenai isu tersebut di platform X dan TikTok. Pada pendapat saya, isu ini kecil dan remeh saja, jadi tak perlu nak diperbesarkan.

“Sejujurnya, Dolla okay saja dengan isu tersebut. Kami pun tak beranggapan bahawa semua satu Malaysia kenal siapa Dolla, belum capai ke arah itu.

“It’s totally fine kalau orang tak kenal Dolla sebab tu kami keluarkan lagi banyak lagu, buat content dan adakan konsert ini dengan harapan kami akan dapat capai lebih banyak pendengar dan penyokong,” katanya.

Dalam masa yang sama, Tabby turut sempat memberi nasihat dan menunjukkan tanda sokongan kepada Ella Thong agar dia dan ahli kumpulan SMDX yang lain dapat mempelajari banyak perkara serta berjaya dalam industri ini.

“Pada pandangan kami, tak mengapa. Dia masih sangat baharu dalam industri seni ini.

“Kami berharap dalam masa akan datang dia akan belajar lebih banyak.. dan semoga dia berjaya dalam bidang diceburi itu.

“Dolla sangat memberi sokongan kepada pendatang ahli kumpulan baharu baik wanita ataupun lelaki…

“Jangan risau, perkara dah terjadi dan All the best!,” kata Tabby.

Dolla

Dolla berkata demikian ketika ditemui di sidang media Konsert DOLLA Re:Birth The Experience di ibu kota, sebentar tadi.

Sementara itu, Sabronzo turut meluahkan rasa terharu dan bersyukur apabila peminat mereka, iDollas tampil mempertahankan mereka saat isu tersebut berlaku.

“Kami tahu peminat iDollas sangat passionate dan sangat protective of us which we appreciate and of course love them so much.

“Tapi tak apa, jangan gaduh-gaduh semua. Kita spread love saja. Industri seni kita ni kecil saja, susah nak grow. The last thing we need is bergaduh jadi beri sokongan saja,” kata Sabronzo.

Dolla
Mengulas isu sama, Tabby bagaimanapun berkata semua pihak mempunyai pendapat masing-masing dalam isu tersebut.

“Ada banyak lagi perkara yang kita boleh memberi tumpuan. Sejujurnya, kami sangat menghormati pendapat peminat sebab setiap daripada mereka mempunyai hak untuk memberi pandangan,” katanya.

Malah, Dolla berkata mereka sangat terbuka untuk menjalani kerjasama dengan SMDX sekiranya ada peluang tersebut.

Konsert DOLLA bakal berlangsung pada 3 Ogos 2024, Sabtu di Zepp Kuala Lumpur. Tiket boleh dibeli di www.hitmanlive.combermula 30 Mei 2024 (Khamis).

Written by: Salma


Previous post