Imbas untuk muat turun aplikasi

Lunaria

Ada Kulit Limau? Jangan Buang Please!

today25 January 2019

Tahun baru cina ni mesti ramai akan dapat limau mandarin kan? Sedapnya kalau buat jus minum sejuk-sejuk! Tapi selain daripada kita makan dan minum buah limau tu, Lunaria nak kongsikanΒ  sikit tentang khasiat rahsia yang terkandung dalam kulit limau tu. Antaranya ialah..

ATASI BAU MULUTΒ 

Sumber Gambar: https://www.jelasberita.com

Bau mulut adalah satu benda yang ramai takut terjadi pada mereka! Β Apa kata korang cuba kunyah kulit limau yang masih segar tu.. Boleh buat sekerap mungkin sampai hilang bau-bau tak syok tu okay?

MERAWAT BATUKΒ 

Sumber Gambar: https://palapanews.com

Keringkan kulit limau itu selama 15 minit, dan rebus! Lepas tu, jangan lupa tambah halia sikit dan gula merah!Β Make sureΒ korang minumΒ air tu masih suam ya, barulah tekak rasa lebih selesa!

ASMAΒ 

Sumber Gambar: http://www.gempak.com

Ambil kulit limau, rendam di dalam air panas dan tambahkan sedikit gula untuk rasa manis-manis sikit! Minum ketika suam juga tau! Cara ini akan bantu untuk buka ruang pernafasan korang!

Untuk mengetahui lebih lanjut, klik siniΒ 
Penulis: Lunaria

Written by: Jay


Previous post