Imbas untuk muat turun aplikasi

Yang Hangat

“Bukan Main Kedepan”, Ini Nasihat Siti Sarah Buat Pemandu Wanita

today19 October 2019

Background

Penyanyi yang popular menerusi lagu Semakin, Siti Sarah Raisuddin mendapat perhatian ramai selepas memuat naik satu rakaman video mengenai cara pemanduan pengguna jalan raya
di Instagram miliknya.

Menurut Sarah, dia tidak faham bagaimana sesetengah pemandu boleh memandu kereta dalam keadaan posisi terlalu dekat dengan strereng.

https://www.instagram.com/p/B3oNyEhluHT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

“Korang pernah tengok tak org bawak kereta macam ni? Bukan main kedepan?? apa apa pon korang drive safe ok,” tulisnya.

Tidak dinafikan, wujud pemandu baik lelaki mahupun wanita gemar memandu dengan cara begini sedangkan ia amat berbahaya sekiranya berlaku kemalangan di atas jalan raya.

Lantas, perkongsian Sarah itu mendapat pelbagai reaksi daripada peminat di ruangan komen.

Macam-macam gaya pemandu kat Malaysia ni kan? Apa-apa pun, please drive safely okay!

Written by: Jay


Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *