Imbas untuk muat turun aplikasi

Yang Hangat

Masih Didatangi Mimpi, Ibu Sandra Mahu Simpan Kisah Mimpi 44 Hari Lepas Pemergian Allahyarhamah

today20 January 2021

Background

Tanggal 11 September 2020 merupakan tarikh yang akan menjadi ingatakan di dalam fikiran Nur Syakinah Abdullah apabila anak kesayangannya yang merupakan penyanyi iaitu Sandra Dianne telah pergi buat selama-lamanya.

Allahyarhamah Sandra telah menghembuskan nafasnya yang terakhir selepas enam hari bertarung nyawa di dalam Unit Rawatan Rapi (ICU) akibat kemalangan jalan raya.

Sebelum Kemalangan, Ini Permintaan Terakhir Sandra Dianne.. Petanda Bakal 'Pergi'? | Iluminasi

Sempena penghormatan terakhir buat Allahyarhamah Sandra, pihak syarikat rakaman Sony Music Entertainment mengambil keputusan untuk mengeluarkan lagu berjudul ‘SANDRA‘ yang merupakan lagu terakhir nyanyian penyanyi itu.

Lagu ‘SANDRA‘ telah mendapat sentuhan istimewa daripada komposer Jonathan Tse dan Mohariz Yaakub yang mengisahkan tentang yang telah ditinggalkan oleh insan tersayang.

Ketika sidang media premiere MV ‘SANDRA‘ bersama dengan pihak media, ibu Allahyarhamah Sanda telah meluahkan rasa terharu dengan penghasilan Music Video lagu berkenaan.

Lebih mengejutkan, ibunya langsung tidak tahu tentang pembikinan lagu ‘SANDRA‘ ini walaupun sebelum ini beliau pernah suarakan hasrat supaya Sandra membawakan genre seperti itu.

Ibu Arwah Sandra Dianne Terkilan Kematian Anak Dipersenda

“Mama nak ucap tahniah pada gadis disebalik layar tu sebab dia berjaya jadi arwah Sanda dengan begitu baik sekali. Mama tak fokus benda lain, mama fokus dekat dia je sebab lenggok badan, gaya libas rambut tu sebijik sama dengan arwah. Sedikit sebanyak dapat ubati kerinduan mama pada Sandra.”

“Terkejut sebenarnya lepas dapat tahu tentang lagu ni, Mama pernah suarakan hasrat untuk Sandra cuba genre macam ni dan bila lagu ni keluar, mama memang gembira sangat. Maksudnya dia sempat tunaikan janji sebelum pergi buat selamanya.”

Ketika ditanyakan sama ada beliau masih didatangi mimpi bersama dengan Allahyarhamah, ibu Sandra dengan tenang menjawab bahawa beliau masih mimpikan anak gadisnya itu.

Kata Puan Asyikin atau lebih mesra dengan panggilan Mama, beliau ada mimpi Allahyarhamah Sandra datang kepadanya dan bersiap untuk pergi bekerja sambil memakai baju yang sangat cantik.

Rakaman terakhir arwah Sandra Dianne, luah hasrat mahu balik Sabah selepas selesai segala urusan - Video Dailymotion

“Lepas hari ke-44 Sandra datang dalam mimpi dan biar la mimpi tu Mama simpan untuk diri Mama sendiri sahaja. Tapi lepas tu, Mama mimpi lagi dia pakai cantik-cantik dengan gitar sekali, bagitahu nak pergi menyanyi. Dia kata dia balik lambat, dalam dua tiga hari baru balik. Macam biasa, Mama akan bagi dia duit dan waktu tu Mama bagi semua cash yang ada dan kasi dekat dia. Dia peluk cium macam biasa dan janji nak balik dua tiga hari lepastu.”

Disebabkan lagu ini merupakan lagu nyanyian oleh Allahyarhamah sendiri, pastinya memerlukan pengganti sekiranya lagu ‘SANDRA‘ tercalon dalam mana-mana pertandingan atau persembahan.

Sebagai ibu, Puan Asyikin turut mempunyai beberapa nama yang sesuai untuk menggantikan anaknya menyanyi di atas pentas.

“Kalau ada rezeki lagu ni masuk mana-mana pertandingan, Mama nak pilih adik sepupu kesayangan arwah iaitu Jessica yang accident sekali dengan arwah, kedua mungkin rakan serumah arwah iaitu Amanda dan akhir sekali Mama nak Neeta.”

Semoga dengan lagu ‘SANDRA‘ ini dapat mengubati kerinduan peminat kepada Allahyarhamah Sandra Dianne.

Baca juga artikel sebelum ini:

β€œSampai Masanya Mama Berhenti Meratapi Pemergianmu,” Sandra Akhirnya Muncul Dalam Mimpi Ibunya

Rancangan Tribute Sandra Dikecam, Netizen Anggap Stesen TV Tak Sensitif

β€œSan, Please Greet Me When It’s My Turn”- Neeta Manisha Sedih Kehilangan Sahabat Baik, Sandra

Sumber foto: Budiey.my

 

Written by: Ainaa Hafizah


Previous post

Sosial

Selain Fungsi Active Noise Cancelling, Ini Antara Ciri Lain ‘Galaxy Buds Pro Samsung’ Ada

Misalnya, anda boleh mendengar lagu di tablet Samsung dan menjawab panggilan telefon menggunakan telefon Samsung anda dalam masa yang sama tanpa perlu menukar apa apa tetapan.Untuk rujukan, fon telinga nirwayar ini menjanjikan penggunaan sehingga 18 jam dengan ciri pembatalan hingar aktif, diaktifkan. Apabila ANC dipadamkan, Galaxy Buds Pro mampu bertahan sehingga 28 jam.Galaxy Buds Pro dari Samsung ini juga datang dengan tiga warna menarik : Phantom Black, Phantom Silver dan […]

today20 January 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *