Connect with us

Story

Nak Raya Ni Setiap Sudut Rumah Kena Bersih, Jom Try 6 Barang Dari Clorox

Kebimbangan sebagai tuan rumah di hari raya ketika musim pandemik kini dapat diatasi dengan Clorox! Cubalah sendiri!

Published

on

Raya hampir tiba! Mesti semua excited nak sambut Raya kan? Tapi Raya, Raya juga, sebelum nak sambut Raya tu korang kena bersihkan rumah dulu! Masa Raya ni, kebersihan merupakan aspek yang paling penting sebab masa ni lah orang kunjung-mengunjungi.

Berbeza dengan tahun-tahun sebelum ni, korang bersihkan sesetengah tempat je kan? Sekarang ni korang tak boleh dah buat macam tu. Korang kena fikirkan keselamatan setiap ahli keluarga yang datang dan juga yang ada dirumah!

Setiap tempat dan setiap sudut korang kena bersihkan. Membersih ni memang penat dan perlukan banyak tenaga, tapi kalau korang tahu cara dan kaedah yang sesuai, korang boleh jimat masa dan juga jimat duit! Lagi best kalau ada satu pencuci yang boleh selesaikan semua masalah kebersihan rumah korang tu kan?

Clorox boleh membantu! Bukan setakat membersihkan rumah sahaja. Ia juga boleh disinfeksi rumah korang Raya ni!

Guna Clorox Bleach untuk menghilangkan kesan kotoran dan membasmi kuman!

Masa Raya ni lah korang nak basuh semua benda kan? Lagi-lagi fabrik yang berwarna putih ni. Korang mesti nak ia nampak lebih bersih dan bebas dari kotoran yang ada kan?

Gunakan Clorox Bleach ni untuk menghilangkan kesan-kesan kotoran yang ada tu. Memang terus bersih nampak macam baru dan ia juga boleh disinfeksi kuman. Dah kemas tu, korang jangan lupa juga untuk basuh mop dan kain lap korang tu dengan Clorox Bleach untuk disinfeksi segala sisa-sisa kuman yang tertinggal.

Sesuai untuk kegunaan: Mencuci fabrik berwarna putih, membersihkan bilik Make-up, mencuci mop dan juga kain lap.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Nak membersih tapi nak rumah bau wangi semerbak!

Nak lantai wangi berkilat dan berbau wangi semerbak? Percayalah cakap admin, guna Clorox Clean-Up All Purpose Cleaner ni confirm rumah dapat vibe Raya tu!

Ada 3 bauan yang korang boleh pilih iaitu Lavender,Lemon dan Fresh Scent! Wangian lavender tu antara kegemaran orang ramai tau. Pencuci ni juga ada Clorox Bleach jadi, selain dari rumah korang wangi dan bersih, ia juga boleh membasmi kuman!

Sesuai untuk kegunaan: Lantai, dinding, sinki dan kaunter dapur.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Ada Kulat dan kulapuk?

Tiba-tiba terperasan ada kulat dan kulapuk dekat dinding? Clorox Mold & Mildew Remover ni boleh membantu!

Korang spray je Clorox Mold & Mildew Remover  yang khas untuk kulat dan kulapuk ni! Menanggalkan kulat & kulapuk dalam masa kurang dari 1 minit. Lagi best sebab korang tak perlu nak gosok kuat-kuat pun. Mesti mak korang terus kagum tengok betapa bersihnya bilik air tu!

Sesuai untuk kegunaan: Sinki, Tub Mandi dan dinding berjubin.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Korang tahu tak, mangkuk tandas mengandungi 3.2 juta bakteria per inci persegi?

Banyak betul bakteria yang ada dekat mangkuk tandas ni! Korang boleh hilangkan semua tu dalam sekelip mata je dengan Clorox Toilet Bowl Cleaner ni! Muncung dispenser yang lebar memudahkan pembersihan di bawah rim mangkuk tandas.

Paling best sebab korang tak payah bukak Cap nozzle tu untuk keluarkan detergent tersebut! Takde lah asyik hilang atau tersalah letak kan?  Hanya perlu pusing je dah boleh guna. Ada dua bau yang korang boleh pilih iaitu Lavender dan Lemon!

Klik link Shopee ni untuk beli!

Membersihkan dapur boleh menjadi salah satu tugas yang paling memakan masa! Korang guna je ni!

Tapi kalau korang guna Clorox Kitchen Cleaner Spray ni boleh menjimatkan masa korang! Spray-spray je dalam masa kurang dari 1 minit dah bersih.

Ia boleh menghilangkan gris & minyak-minyak serta selamat digunakan di kebanyakan permukaan dapur

Sesuai untuk kegunaan: Kebanyakkan permukaan dapur.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Eh jangan lupa bersihkan tempat yang orang selalu pegang jugak!

Korang boleh siap-siap beli  Clorox Expert Disinfecting Wipes! Letakkan di ruang tamu jadi bila-bila korang nak lap air tertumpah atau tombol pintu senang korang boleh terus pakai! Tisunya juga lebih tahan dan mempunyai kualiti yang terbaik. Tak kisah apa-apa permukaan,semuanya boleh dibersihkan.

Antara area yang paling korang kena titikberatkan ialah tombol pintu, suis-suis, telefon bimbit, tablet, laptop dan alat kawalan jauh.

Nak lagi senang korang letak je dekat pintu masuk rumah tu, senang tetamu masuk terus ambil dan bersihkan apa yang patut kan? Kalau kita nak Raya dengan lebih tenang dan selamat ni, kena lah sentiasa bersedia!

Korang boleh dapatkan juga Clorox Expert Disinfecting Wipes ni dalam bentuk 3 saiz iaitu Flowpack 15s, Flowpack 30s and Canister 30s. Mudah nak dibawah kemana-mana juga.

Tetamu pun rasa lebih selesa dan selamat kalau korang buat macam ni.

Pastikan korang beli semua produk ni dan bersihkan rumah korang dulu barulah sambut Hari Raya ok! Dapatkan produk Clorox ni di pasaraya atau kedai berhampiran korang! Online pun ada! Korang klik je dekat sini!

Untuk maklumat lanjut, layari  laman web Clorox atau Facebook Clorox Malaysia

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Office
    +603-7710 5022
  • Studio Hotline
    +603-7710 8822
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.