Imbas untuk muat turun aplikasi

Story

93 Results / Page 1 of 11

Story

[VIDEO] Anzalna Beri Kejutan Bermakna Untuk Mak Sempena Syawal

Anzalna Nasir sudah tidak asing lagi dalam dunia hiburan tanah air tempatan. Anak kelahiran Pulau Pinang ini yang juga merupakan antara finalis Dewi Remaja 2009/2010 telah pun melakar namanya sebagai salah seorang pelakon yang berjaya di negara kita. Anzalna dan ibunya juga telah dinobatkan sebagai duta HABIB bagi tahun 2022. Haa! Baru-baru ini Anzalna Nasir sempat dirakam oleh lensa OHBULAN! sedang memberi kejutan istimewa untuk mak tersayang. Korang nak tahu […]

today28 April 2022

Story

10 Kaunter Zakat PPZ Dibuka Untuk Pembayaran Zakat! Online Pun Boleh!

Zakat adalah antara rukun Islam yang paling penting. Memetik petikan dari muftiwp.gov.my, hukum zakat mempunyai dalil-dalil mu’tamad dari sudut petunjuk dan sabitnya. Ia menjadikan hukum zakat itu jelas dan mudah diketahui dari sudut agama. Oleh itu, hukum orang yang menafikan wajib zakat adalah kafir. Ini berdasarkan firman Allah SWT:  “Dan dirikanlah kamu akan sembahyang dan keluarkanlah zakat. (Surah al-Baqarah: 43)

today28 April 2022

Story

Balik Kampung Dengan Counterpain Selamatkan Masalah Lenguh Badan Dalam Perjalanan Yang Panjang

Lepas dua tahun tak balik raya, tahun ni confirm semua nak all out kan? Awal-awal dah buat itinerari nak gerak pukul berapa, nak beli apa sampailah ke nak makan apa masa on the way nanti telah dirancang dengan teliti. Yang buatkan pengalaman balik kampung ni lagi best semestinyalah pengalaman drive berjam-jam tu! Lagi feel dan lagi excited.  Cuma bila drive berjam-jam ni mesti ada satu masalah yang paling selalu kita dengar. […]

today28 April 2022

Story

SHARP Lancar Produk Penyelesaian Hidup Norma Baharu

SHARP memperkenalkan tiga kategori di bawah Penyelesaian Hidup Norma Baharu. - FOTO Facebook SHARP Malaysia MALAYSIA yang kini berada di fasa peralihan ke endemik menyaksikan perubahan gaya hidup dan tabiat rakyat supaya dapat disesuaikan dengan norma baharu. Pelbagai aktiviti terpaksa dihadkan dan ditukar cara misalnya mencuci pakaian secara kerap bagi mengelakkan penyebaran virus melalui udara, berhibur di rumah bagi mengurangkan sentuhan fizikal dan banyak lagi.

today28 April 2022

Story

Nikmati hadiah menarik dengan menabung di Simpan SSPN Aidilfitri ini

BUDAYA mengumpul duit raya pasti menjadi detik terindah yang sentiasa dinantikan oleh anak-anak setiap kali tiba hari raya.  Duit yang terkumpul kadang kala mampu mencecah ratusan malah ribuan ringgit sedikit sebanyak mengukir senyuman di wajah mereka.  Dalam fikiran, sudah terbayang mainan yang bakal dibeli atau perkara ingin dilakukan menggunakan duit berkenaan. 

today27 April 2022