Connect with us

Story

Pelihara Bumi Dengan Guna 5 Jenis Barang Yang Mesra Alam Ini

Korang dah start guna ke belum barangan ni? Kalau dah korang memang power lah!

Published

on

Korang mesti tak tahu kan yang sebenarnya banyak je benda yang korang boleh tukar untuk menjadikan bumi ni lebih bersih dan kurang sampah. Bukan sahaja memudahkan tapi sebenarnya lagi jimat tau sebab korang boleh guna balik beberapa kali!

Ada barang yang korang pun tak tahu ada alternatif yang lebih eco-friendly. Antaranya ialah:

Guna mug stainless steel! Tak payah guna cawan pakai buang tu

Cawan pakai buang yang korang guna selalu tu mengambil masa sehingga berpuluh tahun untuk dilupuskan. Kalau sehari korang minum 2,3 kali, bayangkan kalau sebulan? Adalah lebih baik kalau korang gunakan mug stainless steel eco-friendly ni! Lagi mudah korang terus je kasi mug korang kalau beli kopi tu.  Ada tempat korang boleh dapat potongan harga juga tau!

Beli baju Preloved daripada beli baju baru!

Baju preloved ni tak semestinya baju yang dah di pakai tau. Ramai yang jual balik baju yang diorang beli tapi tak pernah pakai atau rasa tak sesuai dengan mereka. Jadi korang akan dapat baju baru dengan harga yang lebih murah!

Bag bungkusan plastik kepada string bag atau mesh bag

Kalau selama ni untuk bawang atau sayur-sayuran yang nak ditimbang korang letak dalam beg plastik kan? Sekarang ada alternatif lain dimana korang boleh guna string bag ni!

Bila nak pergi beli barang basah tu bawa je, bila sampai rumah dah tak serabut lah banyak sangat plastik yang ada.

Kapas Muka (Facial Pads)

Asyik kena beli je kapas muka ni! Pakai satu tak cukup, kena pakai 2,3 kali! Ha lebih elok kalau korang tukar kepada kapas muka versi kain ni! Ia menggunakan kain kapas yang lembut jadi muka korang tak sakit! Lagi best sebab lepas korang guna, korang boleh terus basuh dengan air atau boleh juga masuk je dalam mesin basuh. Senang dan jimat!

Cecair pencuci baju

Mesti korang pelik kan? Cecair pencuci eco-friendly tu macam mana? Kalau korang nak tahu, ada sesetengah pengeluar cecair pencuci menggunakan bahan dan juga botol yang boleh dikitar semula. Jangan risau sebab dekat Malaysia pun ada cecair pencuci macam ni!

Korang boleh cuba cecair pencuci Breeze baharu ini dengan 99% perlindungan daripada bakteria!

Kalau korang tak tahu nak beli dekat mana semua benda ni korang boleh mulakan dengan beli liquid detergent dari Breeze ni! Formulasi terbaru mereka yang berasaskan tumbuhan ni ada penambahan Triple Boost Technology tau!

Triple Boost Technology ni adalah untuk membersih dengan lebih pantas, anti bau busuk (Anti Malodor) dan juga bau yang lebih segar!

Bukan sahaja berasaskan tumbuhan tetapi cecair pencuci Breeze ni juga mempunyai bahan asli!

Botol pencuci Breeze ni boleh 100% dikitar semula!

Paling best sebab botol cecair pencuci ni korang boleh kitar semula! Boleh la korang gunakan untuk kegunaan lain pulak kan? Nak potong jadikan pasu bunga ke atau lain-lain kraf, semua pun boleh.

Kalau taknak guna semula, korang boleh kitar semula jugak! Lagi mudah kan? Mana tahu hasil kita semula korang tu botol tersebut boleh diolah untuk jadi barangan lain pula?

Ada beberapa pilihan yang korang boleh pilih ikut kesukaan korang!

Tapi dalam banyak-banyak tu, ini merupakan antara favourite ramai!

Untuk pembasuhan yang lebih power!

 

Cecair pencuci untuk penjagaan warna agar tidak kusam

Kredit foto: Zihasalleh

Untuk peminat bauan yang lebih mewah!

Breeze dengan bauan Comfort yang lebih menyegarkan!

Selain itu ada juga Breeze Anti-bacterial & Colour Protect , Goodbye Musty & Gentle on Skin yang korang boleh cuba!

Dah la banyak pilihan, anti bau busuk, bau wangi semerbak, boleh kitar semula pula tu. Memang lebih banyak sebab untuk memilih Breeze sebagai produk pilihan korang ni!

Pek Refill Breeze ni juga guna 80% kurang plastik!

Kalau korang nak beli pek refill pun boleh. Jangan risau ia masih lagi eco-friendly!

Pek refill Breeze ni menggunakan 80% kurang plastik. Dan yang paling best, pek baru ni lagi besar jadi korang boleh jimat lebih kan? Sekarang ada promo tau, pek refill ni hanya RM17.50 je!

Korang juga boleh dapat baucar Shopee bernilai RM8 tau bila beli produk Breeze ni tau! Hanya klik di SINI dan isi butiran korang! Nak checkout nanti dah boleh guna. Terhad kepada 600 orang pengguna dan korang boleh redeem dari 1 Ogos sehingga 31 Ogos 2021!

Dapatkan produk Breeze ni di kedai berhampiran atau di Shopee harini! Jangan lupa untuk kitar semula tau!

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Email
  • Studio Hotline
    +603-7710 8822
  • Office
    +603-7710 5022
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
KLIK SINI
untuk strim secara live atau muat turun aplikasi
KLIK SINI
untuk dengar Hot FM
secara live di aplikasi
Tersedia di