Connect with us

Story

Rupanya Ada Banyak Pilihan Makanan Kegemaran Untuk Si Comel! Ketahui Sekarang

Kenali Selera Si Comel Anda

Published

on

Untuk Si Comel: Masakan Rumah Atau Sedia Untuk Dimakan?

Kebanyakan dari kita memang ralat bila nak bagi makan dekat kucing sendiri kan.. Main hentam je bagi makanan untuk kucing.. Hari hari bagi ikan rebus lah, ikan goreng lah.. Dan yang pasti, korang taktahu pun nutrisi yang diserat dalam badan Si Comel korang tiap hari tu.. Bulu kucing kesayangan korang berkemungkinan akan gugur atau tidak lembut jika mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang.

Tahu tak, menurut Universiti Perubatan Haiwan Cornell University’s College, mereka tidak menggalakkan untuk kita memberi makanan mentah atau dimasak di rumah kerana pentingnya untuk mendapat kuantiti dan nutrien yang  betul untuk kucing kita.

Tidak Tahu Kadar Nutrisi Yang Diperlukan Oleh Kucing

Korang tak pasti berapa nutrisi yang diperlukan untuk kucing korang? Jom ketahui! Kenapa SmartHeart ni patut dan wajar menjadi pilihan untuk Si Comel korang?  Tahu tak, SmartHeart yang dalam bentuk tin ni mengandungi Protein, Lemak, Vitamin, Mineral dan Taurine Plus yang bagus untuk meningkatkan sistem imun, penglihatan yang lebih baik serta memberi khasiat untuk kulit dan bulu, menguatkan tulang dan gigi Si Comel korang..

Jika kita teliti, makanan kucing yang terbaik dan berkualiti mestilah mengandungi Taurine iaitu asid amino yang mampu untuk menghalang pembentukan batu karang dan jangkitan di salur kencing.

Jadi, jom teliti nutrisi yang ada dalam SmartHeart.. Ianya telah dianalisis dan dijamin oleh Guaranteed Analysis (GA) yang mengandungi protein kasar sebanyak 10%, lemak kasar 1.5-2%, fiber kasar 1% dan kadar moisture 84%. Kadar moisture yang tinggi berkemungkinan akan memberi manfaat kepada kucing untuk mencegah kegemukan atau obesiti melampau.

Untuk produk SmartHeart di dalam saiz poket pula, kadar protein kasar antara 6.5 – 10%, kadar lemak kasr 1-3%, kadar fiber kasar 1% dan kadar moisture 85%. Kadar moisture tinggi yang dimiliki oleh SmartHeart ini cukup bagus untuk Si Comel anda.

Kadar nutrisi yang dianalisis oleh Guaranteed Analysis (GA) ini bagus, cukup dan seimbang untuk Si Comel anda. Kucing anda pun menunjukkan perkembangan otak yang sihat. Jadi, buatlah pilihan bijak!

Produk Makanan Kucing SmartHeart – Sedia Dimakan!

Tak kisah lah dari saiz poket hingga ke saiz tin.. SmartHeart ni memang ada banyak flavour dan sedia dihidang serta sedia dimakan.  Tak perlu nak diperhangat atau dibekukan di dalam peti ais.

SmartHeart dalam tin mempunyai dua pilihan iaitu berat 400gram untuk 7 jenis flavour dan yang terbaru berat 170gram untuk 3 jenis flavour dan saiz poket pula berat 85gram untuk 8 jenis flavour. Untuk pengetahuan korang, tin dan saiz poket mempunyai flavour yang berbeza tau! Boleh la rasa banyak pilihan kan..  Untuk saiz poket pula terbahagi kepada dua iaitu ada perisa ikan dan ayam.

Pilchard In Prawn Jelly (400g)
Sardine With Chicken Jelly (400g / 170g)
Tuna In Jelly (400g /170g)
Seafood With Salmon In Jelly (400g)
Tuna With Chunky Sardine (400g / 170g)
Sardine With Crab Meat in Jelly (400g)

Sardine With Red Snapper In Jelly (85g)
Tuna With Chicken In Jelly (85g)
Sardine With Chicken And Rice (85g)
Tuna In Jelly (Kitten) (85g)
Chicken With Rice And Cheese (85g)
Chicken With Rice And Kanikama (85g)
Chicken With Rice And Tuna (85g)
Chicken With Rice And Carrot (85g)

Menangi Set Makanan Kegemaran Chef Si Comel Untuk Anda Si Pencinta Kucing! 

Korang pencinta kucing kan? Ha.. SmartHeart ada mengadakan Peraduan Masak Bersama Chef Si Comel. Tarikh tamat peraduan ialah pada 31 Ogos 2021 ini. Bagaimana nak sertai?

  1. Tonton video Masak Bersama Chef Si Comel di Facebook SmartHeart Cat Malaysia 
  2. Layari di www.smartheart.my 
  3. Isi borang maklumat yang diperlukan
  4. Nyatakan bilangan tangan Si Comel yang terdapat di dalam video

Mana tahu korang antara 100 pemenang terpilih yang akan memenangi set makanan kegemaran untuk Si Comel korang. Lumayan! Jangan lupa layari SmartHeart.my untuk info lanjut mengenai peraduan ini ya!

 

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Office
    +603-7710 5022
  • Studio Hotline
    +603-7710 8822
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.