Imbas untuk muat turun aplikasi

Jamming Hot

49 Results / Page 3 of 6

Jamming Hot

Ratu – Faizal Tahir

Secara eksklusif di Jamming Hot, kami ada Faizal Tahir untuk anda. Terima kasih Faizal Tahir di atas kesudian untuk menjayakan sessi ni dan persembahkan lagu Ratu buat kita semua. Walaupun sudah buat keputusan untuk tidak ada album lagi selepas ini, tapi hey karya-karya Faizal Tahir akan selalu ada untuk kita. Min tak nak cakap banyak dah.. tapi nak korang enjoy dengan lagu ini khas untuk semua. Dan bila lagu ini […]

today13 August 2019

Jamming Hot

Sumpah – Naim Daniel

Lagu yang ditulis berdasarkan kisah benar percintaan Naim Daniel sebelum ini. Ye, ada pertikaian mengenai lagu Sumpah ini, tapi bukan itu yang ingin Min rungkaikan. Boleh baca kenyataan dari kedua belah pihak kalau mau sebab ada ceritanya. Tapi apa yang Min nak, korang layan la versi Jamming Hot ni, memang membuai perasaan pada setiap yang mendengarnya. Enjoy ya kawan-kawan.

today13 August 2019

Jamming Hot

Teguh Setia – Muna Shahirah

Bakatnya dicungkil dari salah sebuah program realiti dan kini Muna Shahirah sudah punya single yang mampu memikat penikmat muzik. Terima kasih Muna melengkapi list Jamming Hot kali ini. Antara yang menarik mengenai Muna ni, dia pun macam kita-kita marhaen ni juga yang mana dia suka nyanyi dalam tandas! Min pernah semeja dengan Muna masa buka puasa tahun ni, ternyata dia seorang yang peramah umpama pop corn. Ada saja yang dikongsikan […]

today16 July 2019

Jamming Hot

Bukan Cinta Aku – Dinie & Khai

Yang istimewa kami berikan kepada kalian untuk sessi ekslusif artis di Jamming Hot ini, yang mana kali ini lagu adalah lagu dari OST drama Bukan Cinta Aku. Dari Dinie dan Khai yang tidak melihat kekurangan mereka untuk melontarkan vokal dan memberikan feel kepada penikmat muzik lagu berentak balada. Benarlah kekurangan bukan ukuran tapi bakat mengatasi segalanya. Enjoy lagu ini tentunya di Jamming Hot!

today12 July 2019

Jamming Hot

Pulang – Insomniacks

Tercalon dalam kategori Band Terbaik menerusi penganjuran Anugerah Planet Muzik 2018 (APM2018) di Singapura pada tahun lalu, menjadi momen manis buat band Insomniacks ini. Mendapat banyak tontonan di Youtube untuk lagu Pulang adalah langkah progresif buat band ini. Apabila ditanya apa yang menarik mengenai lagu Pulang, mereka mengatakan lagu ini lebih banyak disuntik bunyi-bunyian gitar dan orkestra. Malah, liriknya juga mempunyai maksud tersirat untuk ditebak pendengar. Tidak meletakkan sebarang jangkaan […]

today9 July 2019

Jamming Hot

Jauh – Aziz Harun

Aziz Harun kembali commit untuk sesi Jamming Hot yang mana kali ni menyampaikan lagu OST drama 30 Pesanan Suara. Min dengar-dengar lagu ini ditujukan buat bekas kekasih Aziz Harun ni. Woaaah, cinta tersemat kental dalam hati ya? Tapi ok apa, bagi lagu untuk ex, takde salah pun. Itu namanya kreativiti. Yang penting message yang nak disampaikan tu... kisah-kisah ex adalah reference untuk dapatkan idea. Lagu yang mendapat sentuhan Ezra Kong […]

today25 June 2019

Jamming Hot

Pudar – Indah Ruhaila

Banyak feedback yang diterima untuk lagu Pudar nyanyian Indah Ruhaila ini. Ada yang masih ingat lagu ni OST dari drama mana? Kalau lupa, Min boleh ingatkan. Lagu ni antara lagu OST Drama Nur 2 yang telah pun mencetuskan fenomena tak lama hari tu. Scene yang korang paling ingat masa keluar lagu ni masa scene mana? Kalau Min, masa scene Aishah bagitahu suaminya Ustaz Madi yang perasaannya dah pudar dengan Ustaz […]

today21 June 2019

Jamming Hot

Kaca – Neon

Band yang sering dikatakan mirip band Indonesia ini sedang mendaki puncak dan mencipta nama. Mempertaruhkan Cinta Yang Telah Mati apabila muncul dalam industri muzik tanah air merupakan benchmark untuk mereka terus berkarya. Tidak mengecewakan apabila kini muncul pula dengan lagu yang berjudul Kaca yang kami nampak ada potensi untuk band ini terus mengorak langkah. Perlu ada direction yang solid untuk mereka terus bergerak maju. Enjoy dengan lagu yang memberi mesej […]

today21 May 2019

Jamming Hot

Kisah Cinta Kita – Hafiz Suip

Jamming Hot kali ini cukup beruntung kerana Hafiz Suip sudi meluangkan masa untuk buat jamming menerusi lagu Kisah Cinta Kita. Thank you Hafiz! Untuk video clip lagu ini Hafiz dikatakan bercumbu demi mendapatkan feel dan dia tak kisah apa yang orang ingin interpretasikan. Katanya, apa yang dipaparkan dalam muzik video ini adalah penceritaan kisah cinta yang relevan dengan sesiapapun. Kisah Cinta Kita adalah gubahan komposer Ikhwan Fatanna dan Ayden Ali, […]

today21 May 2019