Imbas untuk muat turun aplikasi

Sukan

Vietnam Gagal Pamer Belang, Sekadar Terikat Dengan Myanmar

today4 April 2022

Background
Futsal Vietnam




Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Vietnam gagal menggunakan kesempatan mendominasi keseluruhan permainan apabila hanya mampu mencatatkan keputusan seri 1-1 bertemu Myanmar pada aksi sulung kumpulan B Kejuaraan Futsal AFF 2022 yang berlangsung di Stadium Tertutup Huamark, Bangkok sebentar tadi.

Tidak seperti aksi dalam kumpulan A dimana menyaksikan begitu banyak jaringan telah terhasil, Vietnam kelihatan cukup bergelut untuk membuktikan kejaguhan mereka sebagai pasukan yang bersaing pada dua edisi Piala Dunia.

Disiplin tinggi dipamerkan barisan pemain Myanmar ketika bertahan sepanjang 40 minit perlawanan nyata memberikan kesukaran buat Vietnam untuk mendapatkan jaringan.

Manakala, Myanmar yang dibimbing pengendali dari Thailand, Burnlert Charoenwong pula dilihat hanya bergantung kepada serangan balas pantas bagi memberikan ancaman.

Setiap asakan dilancarkan anak buah Pham Minh Giang itu berjaya dinafikan dengan…

Klik sini untuk baca artikel penuh.

Sumber:

Written by: Meor Abdullah


Previous post

Story

Confirm Sedap & Kreatif Untuk Bulan Ramadan, Usus Pun Kekal Sihat!

Tak lama lagi bulan Ramadan nak dekatΒ guys. Dah bolehΒ startΒ cari resipi untuk sahur dan berbuka puasa sekarang ni. Kena la sediakan hidangan yang lazat dan berkhasiat, baru seronok berpuasa! Pada bulan Ramadan, kita akan menahan lapar dan dahaga sepanjang hari. Paling penting, korang jangan gelojoh semasa sahur dan buka puasa tau. Lagipun, usus yang sihat adalah asas tubuh yang sihat.

today4 April 2022