Connect with us

Yang Hangat

Hadiri Kelas Agama Bersama Neelofa, Ika Nabella Kongsi Cara ‘Berdoa’ Untuk Dapatkan Zuriat

Begitu caranya…

Published

on

Pelakon manis yang sering berkongsi tentang perkembangan terbaharu anaknya di laman Instagram, iaitu Ika Nabella baru-baru ini telah menghadiri sebuah kelas agama yang dianjurkan oleh salah seorang selebriti terkenal, iaitu Neelofa dan Ustazah Noni.

Ceramah yang dihadiri oleh Ika itu dilihat membahaskan topik tentang “Anak & Harta adalah UJIAN” dan turut dihadiri oleh beberapa rakan artis yang lain seperti Wany Hasrita dan Amira Othman.

Mengakui terkesan dengan kelas yang dihadiri, Ika turut berkongsi apa yang dipelajarinya menerusi foto bersama Neelofa yang di muat naik di laman Instagram miliknya ;

Hantaran yang di muat naik itu turut ditulis dengan kapsyen panjang dan membuka mata ;

“Anak & Harta adalah UJIAN”

Allah SWT tengah uji Mommy..

Dulu I pernah share on my igtv my ttc journey.
How I change my doa untuk ada zuriat sendiri,
sebab I rasa doa I sebelum tu tak lut.

Salah I. I doa nak ada anak ja,
I tak explain kt Allah pun pasaipa I nak ada anak..
bila I habaq kt Dia niat I kenapa I nakkkk sangat ada zuriat.. Alhamdulillah dia bagi @muhammadnoahzayn..

& harini Ustazah bagitau “Anak & Harta adalah Ujian”
so lani I dlm ujian Allah, takut tapi mmg bukak mata..

Bila ada anak mai rezeki kot lain pulak, mencurah curah hat kita mintak hat kita tak mintak semua dapat. Dia tgh dok uji ni.. adakah sejak ada zuriat, Mommy makin dekat or makin jauh.. seram kan?

Thanks to Ustazah Noni ?? & @neelofa for having me & the rest,
MashaAllah you’re one of the kind”

Menurut Ika, dia pernah berdoa mahu mempunyai zuriat sendiri akan tetapi, tiada apa yang berlaku kerana seolah-olah doanya ‘tidak cukup didengari’.

Mengambil langkah menukar cara berdoa dengan lebih jelas dan terperinci, Ika memberitahu bahawa beliau berdoa dan mengadu kepada Allah SWT, kenapa dirinya mahukan anak dan dengan izin Allah SWT, dikabulkan permintaannya itu.

Kesimpulan pada perkongsian Ika ini adalah, apabila berdoa, berdoa lah dengan bersungguh-sungguh.

Kita tidak akan rugi dengan berdoa. Minta dengan jelas segala keinginan dan asbab kenapa kita mahukan sesuatu.

Semoga anda semua memperoleh manfaat daripada perkongsian Ika ini.

 

Sumber : Instagram Ika Nabella

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Email
  • Studio Hotline
    +603-7710 8822
  • Office
    +603-7710 5022
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
KLIK SINI
untuk strim secara live atau muat turun aplikasi
KLIK SINI
untuk dengar Hot FM
secara live di aplikasi
Tersedia di