Connect with us

Story

Masterchef Bagi Tips Masak Iftar Yang Sihat Walaupun Dengan Makan Nasi!

Bila tiba bulan Ramadhan ni mula la nafsu makan kita akan membuak-buak, mesti kita nak makan macam-macam terutama sekali setiap kali berbuka. Tapi kan sebenarnya bulan ni la peluang kita nak mengamalkan gaya hidup sihat, nak jaga makan bagai.

Published

on

Bila tiba bulan Ramadhan ni mula la nafsu makan kita akan membuak-buak, mesti kita nak makan macam-macam terutama sekali setiap kali berbuka. Tapi kan sebenarnya bulan ni la peluang kita nak mengamalkan gaya hidup sihat, nak jaga makan bagai.

Haaa.. nak jaga makan tak semestinya kita tak boleh makan nasi tau! Tak percaya? Cuba tengok video dekat bawah ni.

Perghh nampak menyelerakan betul Healthy Kari Ayam dan Nasi Butter Chef Ezani tu!

Jasmine PusaCream

Kalau korang nak tahu tahu beras Jasmine PusaCream ni adalah beras basthmati terpilih berkualiti tinggi ini berwarna krim keemasan. Ia kering dan gebu, menjadi dua kali lebih panjang selepas dimasak.  Haaa, beras ni jugak berkualiti tinggi dan mempunyai kandungan kadar GI yang rendah untuk membantu mengawal tahap glukosa darah. Selain itu, ia jugak nasi parboiled yang nutriennya lebih tinggi dan lebih mudah diserap dari segi penyerapan zat besi dan mineral.

Jadi tunggu apa lagi? Untuk lebih tips #StayFitJasmine, layari facebook @jasminefoodmy

 

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Email
  • Studio Hotline
    +603-7710 8822
  • Office
    +603-7710 5022
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
FREKUENSI HOT FM DI KOTA BHARU KINI 88.6FM
FREKUENSI HOT FM DI KOTA BHARU KINI 88.6FM
KLIK SINI
untuk strim secara live atau muat turun aplikasi
KLIK SINI
untuk dengar Hot FM
secara live di aplikasi
Tersedia di