Imbas untuk muat turun aplikasi

Story

Masterchef Bagi Tips Masak Iftar Yang Sihat Walaupun Dengan Makan Nasi!

today16 April 2021

Background

Bila tiba bulan Ramadhan ni mula la nafsu makan kita akan membuak-buak, mesti kita nak makan macam-macam terutama sekali setiap kali berbuka. Tapi kan sebenarnya bulan ni la peluang kita nak mengamalkan gaya hidup sihat, nak jaga makan bagai.

Haaa.. nak jaga makan tak semestinya kita tak boleh makan nasi tau! Tak percaya? Cuba tengok video dekat bawah ni.

Perghh nampak menyelerakan betul Healthy Kari Ayam dan Nasi Butter Chef Ezani tu!

Jasmine PusaCream

Kalau korang nak tahu tahu beras Jasmine PusaCream ni adalah beras basthmati terpilih berkualiti tinggi ini berwarna krim keemasan. Ia kering dan gebu, menjadi dua kali lebih panjang selepas dimasak. Β Haaa, beras ni jugak berkualiti tinggi dan mempunyai kandungan kadar GI yang rendah untuk membantu mengawal tahap glukosa darah. Selain itu, ia jugak nasi parboiled yang nutriennya lebih tinggi dan lebih mudah diserap dari segi penyerapan zat besi dan mineral.

Jadi tunggu apa lagi? Untuk lebih tips #StayFitJasmine, layari facebookΒ @jasminefoodmy

 

Written by: Nabilah


Previous post

Sosial

Video Lelaki Solat

Menerusi video berdurasi 15 saat yang dimuat naik oleh @hanzgadget, kelihatan seorang lelaki berlakon solat dari bacaan surah pilihan sehingga rukuk.ο»ΏApa yang menarik perhatian adalah apabila lelaki itu terus rukuk sebaik saja mendengar "Allahu Akbar", padahal imam belum selesai membaca surah pilihan itu. Lelaki itu beranggapan bahawa imam telah melafazkan takbiratul ihram. Dengan cepatnya, lelaki itu kembali ke posisi sebelumnya.

today16 April 2021