Imbas untuk muat turun aplikasi

rumahtangga

18 Results / Page 2 of 2

Sosial

[VIDEO] β€œNoted Pak Utih!” – Lelaki Ini Bagi Nasihat Untuk Para Suami Kalau Isteri Tanya

Pak Utih memberi tips dan nasihat untuk para suami di luar sana supaya faham dengan soalan-soalan daripada kaum isteri. Senang cerita, bagi kaum lelaki yang belum pandai menterjemahkan 'hint' daripada isteri, bolehlah rujuk video-video Pak Utih di akaun TikToknya.Menerusi videonya yang tular di Twitter itu, dia menerangkan salah satu situasi yang boleh dikatakan sering dihadapi oleh setiap suami, iaitu apabila isteri bertanya 'abang tak lapar ke?'.Soalan itu mungkin nampak simple, […]

today3 December 2020

Sosial

[VIDEO] Dah Tolong Buat Kerja Rumah, Tapi Wanita Ini Tetap Sedih Duduk Dengan Mentua

Menurut wanita bernama Amelia itu, walaupun sudah beberapa bulan berkahwin, dia masih menumpang di rumah keluarga mentuanya.Tetapi, dia bukan duduk saja. Di dalam video itu menunjukkan dia banyak tolong uruskan kerja rumah seperti memasak, basuh pinggan, menyapu dan macam-macam lagi.Selepas dia mengemas rumah dan menunggu suaminya pulang, dia rehat sebentar di dalam bilik. Namun, apabila suaminya sampai di rumah, dia terdengar perbualan ibu mentua dan suaminya."Masa dekat pintu, aku... Klik […]

today1 December 2020

Sosial

β€œSaya Selekeh, Tak Pandai Layan Suami”- Punca Wanita Ini Bercerai Buat Netizen Naik Angin

Menurut penjual tersebut, wanita itu pada mulanya memberitahu untuk hold barang yang dia beli lagi sebulan.Namun, selepas sebulan dia tiba-tibaο»ΏΒ mesej penjual itu dan memberitahu sebenarnya dia sudah bercerai bersama suaminya disebabkan alasan yang tidak masuk akal."Sebenarnya saya dah bercerai sebelum sempat saya betulkan kekurangan saya. It is too late for me, saya selekeh dan tak pandai layan suami. Baru sekarang saya ada kekuatan nak cakap pada sis. InshaAllah ada hikmah […]

today1 December 2020

Sosial

Sanggup Tinggal Anak Bini Demi Gadis Baru Kenal, Wanita Ini Mohon Suami Lepaskan Cara Baik

Menerusi status dan gambar-gambar bukti tersebut, Nur Syazana berkata dia tidak sedih jika kehilangan suami tercinta, tetapi dia sedih kerana fikirkan anak-anaknya yang kehilangan seorang ayah.Lebih menyedihkan, dia berkata sebelum itu dia telah mendapat petunjuk daripada Allah SWT melalui mimpi dan naluri sebagai seorang isteri dapat merasakan sesuatu yang tidak kena, sehinggalah dia jumpa semua bukti kukuh tentang kecurangan suaminya itu."Setelah segala petunjuk yang Allah cuba bagi... Klik sini untuk […]

today25 November 2020

Sosial

β€œMasak, Cuci Kain Tugas Siapa?”

Nurul Hidayah memberitahu, semasa mereka mula-mula sampai di pejabat tok kadi, hanya dia seorang dipanggil masuk ke dalam pejabat dan suaminya diminta tunggu di luar."Maka saya pun dengan rasa pelik bin hairan, masuklah ke pejabat tok kadi tu. Dah kenapa nak saya masuk seorang diri pula?" katanya.Namun Hidayah terkejut dengan soalan yang ditanya tok kadi tersebut sebaik saja dia masuk ke dalam pejabatnya."Soalan pertama tok kadi tu tanya, apa tugas […]

today16 November 2020

No more entries